Ponitaiturit

Digitaalinen PONITAITURIT 2021

Ponitaiturit -kilpailun idea on oppia hevosista ja luoda yhteisöllisyyttä. Vuonna 2021 valjastetaan oppiminen Instagramissa tapahtuvaan tehtävien tekoon.

Kilpailu toteutetaan yhteistyössä Hippoksen raviurheilun nuorisotoiminnan kanssa.

Ponitaituri pistemetsästys alkaa 9.5. ja on käynnissä toukokuun viimeiseen päivään asti (9.-30.5.2021)

Mahdollisuus voittaa hienoja palkintoja – lähde mukaan :)

Säännöt 2021

Kaikki poniraviurheilusta kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan joukkueena.

• Jokainen joukkue koostuu 3-5 henkilöstä
  • Jokaisella joukkueella on ulkopuolinen 18 vuotta täyttänyt joukkuejohtaja, joka vastaa siitä, että sääntöjä noudatetaan
  • Osakilpailut: Taito ja yhteisöllisyys (tehtävät kuvattu alla) sekä myöhemmin kesällä ponilähdöt.

Kilpailun kulku:

• Joukkue perustaa Instagramiin tilin, jonka nimeää: @joukkueennimi_sprypt2021
    (huomioikaa loppuosa _sprypt2021). Osallistujien etunimet laitatte bioon
  • Mukaan ilmoittaudutte lähettämällä sähköpostia Sprylle

o    Joukkueen nimi, osallistujat ja joukkueen johtajan yhteystiedot

o    poniraviyhdistys@gmail.com

• Kuvatkaa/videoikaa haasteita ja kirjoittakaa kuvatekstiin (numero XX) mikä tehtävä on kyseessä, tägätkää #ponitaiturit2021, @raviurheilunnuorisotoiminta @suomen_poniraviyhdistys
  • Haasteet pisteytetään faktaan perustuen, joka perustuu Hippoksen kilpailusääntöihin, varusteoppaaseen, hevoseni.fi ja SRL:n hevostaitokansioon.
  • Kilpailu alkaa 9.5.2021 ja loppuu 31.5.2021.

Palkinnot:

Tuotepalkinnot tarkentuvat kilpailun kuluessa. Kaikille osanottajille ruusukkeet.

TEHTÄVÄT

Tehtävät tulee suorittaa ajanjaksolla 9.5.-31.5.2021.

Osallistuminen tapahtuu omalla vastuulla.
Ajotehtävissä pitää osallistujalla olla kypärä päässä, myös turvaliiviä suositellaan.

Ryhmästä enintään kaksi voi osallistua helppoon tasoon (Huom. Ikärajat tasoissa). Maksimipisteet suluissa tehtävän jälkeen.

Helppo taso, enintään 12-vuotiaille

1.      Pura, puhdista ja kokoa perussuitset ilman sekkiä. (20p)

2.      Pujottele ajaen edestakaisin käyttäen viittä pujottelumerkkiä 1) (30p)

3.      Suorita ajaen: Muodosta neliönmuotoinen alue, jossa kulmat merkitty. Aja kulmat tarkasti siten, ettei kaviot tai kärryn renkaat mene ulkopuolelle 2) (30p)

4.      Muodosta rata kolmesta lankusta siten, että niiden etäisyys on noin 5 metriä ja ne ovat sivusuunnassa eri kohdissa. Suorita ajaen siten, että pyörä asuu lankulle.3) (30p)

5.      Tee rata, jossa on pujottelua, kaksi pientä estettä (noin 30 cm) sekä rengas tai lava. Ponin tulee seistä lavalla vähintään etujaloilla, samoin renkaaseen laitetaan etujalat. Suorita rata ponia taluttaen mahdollisimman vauhdikkaasti. 4) (50p)

Vaikea taso, 13-vuotiaat ja vanhemmat

6.      Pura, puhdista ja kokoa kilpailusuitset, joissa sekki sekä silmälaput. Sovita suitset ponille sekä säädä silmälaput oikein. (20p)

7.      Sovita kuolaimet ponille. (20p)

8.      Pujottele ravissa ajaen edestakaisin käyttäen viittä pujottelumerkkiä. Toisessa kädessä vessapaperirulla avonaisella kämmenellä ja ohjat toisessa kädessä. 1) (30p)

9.      Suorita ajaen: Muodosta neliönmuotoinen alue, jossa kulmat merkitty. Aja kulmat ensin käynnissä ja sitten ravissa tarkasti siten, ettei kaviot tai kärryn renkaat mene ulkopuolelle. Ensin oikeaan suuntaan ja sitten vasempaan. 2) (30p)

10.  Muodosta rata kolmesta lankusta siten, että niiden etäisyys on noin 5 metriä ja ne ovat sivusuunnassa eri kohdissa. Suorita ajaen siten, että pyörä asuu lankulle. Ensin käynnissä, sitten ravissa. 3) (30p)

11.  Tee rata, jossa on pujottelua, kaksi pientä estettä (noin 30 cm) sekä rengas tai lava. Ponin tulee seistä lavalla vähintään etujaloilla, samoin renkaaseen laitetaan etujalat. Suorita rata ponia taluttaen mahdollisimman vauhdikkaasti. 5) (50p)

12.  Aja noin 10 kilometrin treenilenkki. Tallenna lenkki joko sovelluksella tai Timerilla ja laita siitä kuva. (30p)

Tehkää yhdessä (koko joukkue, tasoista riippumatta)

13.  Tehkää yhdessä maskotti, joka edustaa kotirataanne ja/tai ryhmäänne (80p)

14.  Tehkää yhdessä banderolli, joka edustaa kotirataanne ja/tai ryhmäänne (50p)

15.  Tehkää kannustuslaulu (tai loru/riimitys), äänittäkää se. Mahdollinen koreografia tähän lisäksi tuo lisäpisteitä (50p)

16.  ”Jerusalema challengen” tekeminen (katso Instagram #jerusalemachallenge) (120p)

1) Pujottele ajaen/ravissa edestakaisin käyttäen viittä pujottelumerkkiä

2) Suorita ajaen: Tee neliönmuotoinen rata, jossa kulmat merkitty. Aja kulmat tarkasti siten, ettei kaviot tai kärryn renkaat mene ulkopuolelle

3) Muodosta rata kolmesta lankusta siten, että niiden etäisyys on noin 5 metriä ja ne ovat sivusuunnassa eri kohdissa. Suorita ajaen siten, että sama pyörä osuu jokaiselle lankulle.

4) Agilityrata (suuntaa antava) Huom! Vaikeammassa tasossa on rataan lisätty muovipressu, jonka päälle ponin tulee pysähtyä. Tätä ei tarvitse suorittaa helpommalla tasolla.

Yhdessä tekemistä!
Lataa tästä esite (pdf).