SPRY

Suomen Poniraviyhdistys ry eli SPRY on perustettu vuonna 1994. Toiminnan tarkoituksena on raviponitoiminnan kehittäminen, tunnetuksi tekeminen ja ylläpitäminen yhdessä Suomen Hippoksen kanssa. SPRY toimii poniraviurheilun asiantuntijana ja pyrkii toiminnallaan myötävaikuttamaan ponilähtöjen määrän lisääntymiseen, tasapuolisten kilpailumahdollisuuksien tarjoamiseen ja ponilähtöjen rehtiin kilpailuun.

SPRY on tehnyt ansiokasta yhteistyötä Hippoksen, raviratojen sekä muiden hevosalan tahojen kanssa, joka on mahdollistanut ponien suurkilpailujen ajamisen vuosittaisten suurien ravitapahtumien yhteydessä. SPRY pyrkii jatkamaan yhteistyötä raviratojen kanssa, jotta ponien suurkilpailut saataisiin jatkossakin ajettua arvonsa mukaisilla paikoilla.

SPRY toimii lajin asiantuntijana sekä pyrkii kehittämään lajia ja sääntöjä siten, että laji olisi kaikille tasapuolinen ja väärinkäytöksiä ei tapahtuisi sääntöjen, ponien tai kilpakumppanien suhteen. Sääntöjen kehittäminen tapahtuu yhteistyössä raviurheilun keskusjärjestö Hippoksen sääntövaliokunnan kanssa.  

Vuoden 2017 alusta alkaen SPRY:n ja Hippoksen jäsenyydet eriytyvät. SPRY:n jäseneksi kaikki halukkaat ovat lämpimästi tervetulleita. SPRY:n jäsenille järjestetään erilaisia kilpailuja, kuten esimerkiksi Rehti kilpailu -poniohjastajacup.

Kuva: Sanni Tiainen

Suomen poniraviyhdistyksen vuosikokouksessa jaettavat SPRY:n palkinnot:

(Ponin omistajan tulee olla SPRY:n jäsen ja jäsenyys on alkanut vähintään sillä kilpailukaudella, jonka palkintoja jaetaan. Esimerkiksi vuonna 2021 pidettävässä vuosikokouksessa palkitaan vuoden 2020 saavutuksista, joten jäsenyyden on täytynyt alkaa vähintään vuonna 2020).

  • Edellisellä kilpailukaudella Suomen ennätyksen juosseet ponit molemmista kategorioista.

Ponikuninkuusraveissa jaettavat SPRY:n palkinnot:

  • Edellisellä kilpailukaudella 100 voiton klubiin nousseet poniohjastajat
    (Ohjastajan tulee olla SPRY:n jäsen ja jäsenyys on alkanut vähintään sillä kilpailukaudella, jonka palkintoja jaetaan. Esimerkiksi vuonna 2021 pidettävissä Ponikuninkuusraveissa palkitaan vuoden 2020 saavutuksista, joten jäsenyyden on täytynyt alkaa vähintään vuonna 2020)

  • Kasvattajat, joiden kasvattamat A-kategorian ponit on edellisellä kilpailukaudella alittaneet ajan 2.20
    (Kasvattajan tulee olla SPRY:n jäsen ja jäsenyys on alkanut vähintään sillä kilpailukaudella, jonka palkintoja jaetaan. Esimerkiksi vuonna 2021 pidettävissä Ponikuninkuusraveissa palkitaan vuoden 2020 saavutuksista, joten jäsenyyden on täytynyt alkaa vähintään vuonna 2020)

  • Kasvattajat, joiden kasvattamat B-kategorian ponit on edellisellä kilpailukaudella alittaneet ajan 2.00 
    (Kasvattajan tulee olla SPRY:n jäsen ja jäsenyys on alkanut vähintään sillä kilpailukaudella, jonka palkintoja jaetaan. Esimerkiksi vuonna 2021 pidettävissä Ponikuninkuusraveissa palkitaan vuoden 2020 saavutuksista, joten jäsenyyden on täytynyt alkaa vähintään vuonna 2020)


Säännöt

Jos jokin asia mietityttää sinua tai sinulla on kysyttävää poniraviurheiluun liittyen, ota yhteyttä SPRY:n hallitukseen!

SPRY:n hallitus / FPTF styrelse kaudella 2022-2023

Anna-Mari Mattila
Puheenjohtaja / ordförande
anna-mari.mattila@valuemate.io
p. 040 179 9809

Iina Rastas
iina.rastas@gmail.com
p.040 593 8353

Terhi Lipponen


Tia Malinen
tia.malinen@gmail.com

Irina Keinänen
irinakeinanen@gmail.com

Mats Havulehto
mats.havulehto@hotmail.com

Julia Kiukas
kiukas.julia@gmail.com

Jutta Tuomainen
jutta-t@hotmail.com

Jenni Kaivolahti
jenni.kaivolahti@gmail.com
p. 040 8288 348

Kirsi Braks
kirsi.braks@gmail.com

Ann-Kristin Nyberg
varajäsen / suppleant
annkristin.nyberg67@gmail.com
p. 050 5368614

⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠
Hanna Närhinen
Suomen Hippos ry:n edustaja / Finska Hippos rfs representant
hanna.narhinen@hippos.fi

Pia Sandström
Rahastonhoitaja / kassör