15.2.2021 SPRY -IG pistemestaruus on ratkennut

15.2.2021

SPRY IG  pistemestarit 2021 on Sakanponipallerot_sprypm2021

Joukkue koostuu Katariina Honkaperästä, Kalajoki, 16v ja Sara Mäntylästä, Oulu,16 v. 

Katariina Honkaperä

Minun hevosharrastukseni on alkanut varhain. Äidin mukana tallilla kuljettiin jo ennenkuin osasin kävellä. Hevoskärpänen puraisi sitten heti.

Ensimmäinen oma poni tuli meille 2011 ja siitä sitten pikkuhiljaa tutustuin raviurheiluun. Äitillä tosin oli aina vähintään yksi hevonen. Vuonna 2015 ajoin poniravikortin ja siitä asti on tullut kilpaa ajettua niin omilla, kuin lainaponeilla. Ratsastustaustan omaavana innostuin ajamaan myös montea poneilla. 

Tällä hetkellä meillä on omassa pihassa neljä hevosta. Poni on siinä mun valmennettavana ja sitten on lämminverinen ravuri, jota myös liikutan. Tarkoitus olisi ajaa C-ajolupa heti kun mahdollista. Suuri haave olisi päästä ajamaan montea hevosilla kilpailuissa.

Sara Mäntylä

Aloitin hevosharrastukseni perinteisesti ratsastuskoulussa seitsemänvuotiaana, jossa kävinkin kuutisen vuotta. Sitten mukaan tulivat vuokrahevoset ja ratsastuskoulussa käyminen jäi. Valmentauduin ratsastuksessa useita vuosia eri hevosten kanssa.

Katariinaan tutustumisen myötä aloin tutustua myös poneihin ja raviurheiluun. Olen päässyt ajamaan hänen poneilla ensimmäiset ajoni ja kurkistamaan raviurheilun kulissien taa. Olen aiemmin ollut henkeen ja vereen ratsuihmisä, mutta viimeistään nyt uuden liikutettavani shetlanninponin myötä olen aivan rakastunut myös kaikenlaiseen muuhun mukavaan, mitä hevosten kanssa voi tehdä. Ratsastus on säilynyt, mutta sen rinnalle on tullut nyt niin paljon kaikkea muutakin!

Kilpailu oli todella mukava. Kivoimpia olivat ne tehtävät, mitkä pystyi yhdessä toteuttamaan, kuten esim. Haastattelutehtävä. Lisäksi kaikki hauskat ponin kanssa tehtävät, kuten vaikka muistilappujen kiinnitys. Vaikeinta oli jalka-asentovirheet tehtävä. Kilpailussa oppi myös uusia asioita ja kilpailu oli hyvää kertausta perusasioiden ympärillä!

Kilpailu

Top 5 -joukkueet olivat 3 pisteen sisällä. Eroa tuomarit saivat videoiden teosta. Tehtäviä voi katsoa Instagramissa etsimällä joukkueiden nimellä tai hastagilla #sprypistemetsästys2021

Kilpailun juoni oli tehdä Spry pistemetsästyksen tehtäviä: Tehdä tehtävät, kuvata niitä tehdessä ja julkaista omalla joukkueen IG-tilillä . Tehtäviä oli yhteensä 50.

Voittajajoukkue saa palkinnoksi mm. Seinäjoen kuninkuusraveihin 2 päivän liput – paljon onnea!

 1. Sakanponipallerot_sprypm21                        755 p
 2. Ponipoweria_sprypm2021                              754 p
 3. Pöljätponikuskit_sprypm2021                        754p
 4. Mylittlepony_sprypm2021                               752p
 5. Teamuljas_sprypm2021                                   752p
 6. Metsämäensomettajat_sprypm2021             742p
 7. Ponponitjyrää_sprypm2021                            728p
 8. Lichtijalate_sprypm2021                                  688p
 9. Minimoottorit_sprypm2021                            683p
 10. Yläneenponitytöt_sprypm2021                       173p
 11. Teamhevosopisto_sprypm2021                        75p
 12. Karvakorvat_sprypm2021                                   68p
 13. Mustamakkara_sprypm2021                              66p

Sakanponipallerot_sprypm2021 tiimi on luvannut ensimmäisinä tehdä ja julkaista #jerusalemachallenge haasteen!

Haaste, joka maailmanlaajuisesti yhdistää meitä kaikkia tällä hetkellä. Koronatilanne vaikuttaa meihin jokaiseen, mutta #yhdessä tsemppaamalla toisiamme pääsemme tästä yli.

#jerusalemadancechallenge #jerusalemachallenge

Osallistukaa haasteeseen, haastetaan mukaan Ruotsin, Norjan ja Tanskan poniraviurheilijoita. Pandemia koskettaa kaikkia. Videon voi ladata instagramiin, käytä hastageja  #spry #jeruslameachallenge #yhdessä #poniraviurheilu

Katariina Honkaperä, kuva Anu Leppänen
Sara Mäntylä