Eveliina Hietasen mietteet kun poniravikuninkuudet peruttu

20.8.2020

Eveliina Hietanen 20.8.2020

Eveliina on jäsen Spryn nuorisotoimikunnassa , hän puhuu nyt nuorten puolesta.

Poniraviurheilijoita on viimepäivinä puhuttanut paljon tämä asia. Miksi näin tehdään meille? Eihän kukaan meistä halua sairastua koronaan, kaikki tiedämme sen riskit ja miten se voi levitä.

Ponikuninkuusravit on ulkoilmatapahtuma ja jo aijemmin kesällä on kerrottu, että tarpeen vaatiessa se voidaan ajaa ilman yleisöä. Mikä ponikuninkuusraveissa on niin suuri riski sairastua? Miksi hevospuolella kaikki pyörii normaalisti ja nuorten puolelta rajataan vuoden päätapahtuma pois? Vermossa ajetaan parin viikon päästä Finlandia ajo johon hevosia taustajoukkoineen tulee ulkomailta asti, sekö on pienempi riski kuin ponikuninkuusravit? Eilen Vermossa ajettiin tandemlähtöjä, ei taida 1-2m turvaväli täyttyä? On vielä paljon puhuttu siitä, että lapset eivät välttämättä saa niin herkästi tartuntaa.?

En ymmärrä miksei tähän asiaan annettu minkäänlaisia vaihtoehtoja.. Jotkut ovat tehnyt koko vuoden omien poniensa kanssa töitä tähtäimenä ponikunkkarit, jotkut juuri kortin saaneet ovat olleet innoissaan ja ikionnellisia siitä, että pääsevät ajamaan ponikunkkareissa, jotkut ovat haikein, mutta odottavaisin mielin lähdössä ajamaan viimeisenä ponivuotenaan kilpaa ponikuninkuusraveihin ja sitten kaikki tämä ihan yhtäkkiä viedään pois ilman sen suurempia selityksiä.. 

Tämä on niin väärin nuoria kohtaan? En puhu nyt ainoastaan omasta puolestani, vaan kaikkien poniharrastajien puolesta.