Suomen poniraviyhdistys ei suvaitse minkäänlaista häirintää tai syrjintää.

11.6.2021


Et ole yksin   ja ILMO-palvelu


Jos sinulla ei ole aikuinen kenen kanssa jutella asioista ,voit käyttää palvelua Et ole yksinAvautuu uuteen ikkunaan

Omista rajoista kiinni pitäminen ei aina ole helppoa. Joskus myös omien oikeuksien puolustaminen voi tuntua pelottavalta, jos vastassa on esimerkiksi aikuinen tai pelko siitä, että joutuu toisten pilkan kohteeksi. Jokaisella ihmisellä on oikeus koskemattomuuteen, omiin rajoihin ja väkivallattomuuteen.

Väestöliiton ja suomalaisen urheilun Et ole yksin -palvelussa saa apua ja tukea, jos on kohdannut epäasiallista käyttäytymistä, seksuaali- tai muuta väkivaltaa urheiluharrastuksessa. Epäasiallinen käyttäytyminen voi liittyä esimerkiksi kiusaamiseen tai päihteiden käyttöön. Palveluun voi ottaa yhteyttä nimettömästi. 


ILMO-palveluAvautuu uuteen ikkunaan

Jokaisella on oikeus ilmoittaa, jos epäilee doping-, kilpailumanipulaatio- tai katsomoturvallisuusrikkomusta tai muuta eettistä rikkomusta urheilussa. Puuttumalla rikkomuksiin autat suojelemaan urheilijoita ja urheilua sekä turvaamaan tasavertaiset ja turvalliset lähtökohdat kaikille urheilijoille.

Suomen urheilun eettisen keskuksen SUEKin ILMO-palvelussa voit tehdä ilmoituksen urheilijan tai muun toimijan epäeettisestä toiminnasta, esimerkiksi häirinnästä tai muusta epäilyttävästä toiminnasta esimerkiksi kilpailumanipulaatioon liittyen.

Ilmoituksen voi tehdä nimettömästi tai nimellä, ja ilmoituksen sisältö käsitellään luottamuksellisesti. Kaikki saatu tieto analysoidaan mahdollisia jatkotoimenpiteitä varten. Puuttumalla rikkomuksiin autat suojelemaan urheilua sekä turvaamaan tasavertaiset ja turvalliset lähtökohdat kaikille urheilijoille.