Poniraviliiga

Suomen Poniraviyhdistys ylläpitää Poniraviliigaa, jossa eri tiimien ponia kilpailevat keskenään.

Poniraviliiga on ennen kaikkea elämyksiä, yhteisöllisyyttä, sosiaalista kanssakäymistä ja tietenkin urheilua ponin kanssa.

Poniraviliiga löytyy Facebookista facebook.com/poniraviliiga. Samoin joka tiimillä on omat sivut siellä, ne löytyvät hakusanalla poniraviliiga.

Poniraviurheilun kimppaomistamista, elämyksiä - yhdessä


Poniraviliigaan on käytännössä jatkuva haku uusista joukkueista 

Poniraviliiga käynnistyi vuonna 2015 ja liigaan voi lähteä mukaan lisää joukkueita.

Poniraviliigan tavoitteena on mahdollistaa hevosenomistamisesta kiinnostuneille henkilöille helppo sekä edullinen tapa tutustua hevosenomistamiseen, poniraviurheiluun sekä raviurheiluun. 

Samalla tarjotaan mahdollisuus ponin valmentajalle valmentamiseen ja kilpailemiseen.

Tarkoituksena on tuottaa elämyksiä omistajille ponin elämää, valmentautumista ja kilpailemista seuraamalla sekä mukavaa yhdessäoloa saman henkisten ihmisten kanssa. Kimppa ei tuota osakkailleen taloudellista voittoa.

Suomen Poniraviyhdistyksen (myöhemmin SPRY) hallitus valitsee valmentajat Poniraviliigaan. Valittujen valmentajien tulee omalla esimerkillään luoda positiivisuutta lajiin ja kohdella hyvin sekä poneja että kanssakilpailijoita. 

Poniraviliigassa kilpaillaan vuosi kerrallaan, toistaiseksi. Eniten pisteitä kunkin vuoden loppuun mennessä keränneen ponin joukkue voittaa sen vuoden Poniraviliigan. Kausi kestää aina 1.1.–31.12. 

Poniraviliigan voittanut joukkue palkitaan erikseen määritettävällä palkinnolla kunkin vuoden Poniravigaalassa. Tavoitteena on, että sama joukkue = poni olisi mukana aina vähintään kaksi vuotta. Liigaponi voi olla myös nuorisoravikerhon tai muun yhteisön poni, jolla useampi halukas pääsee kilpailemaan. 

Poniraviliigaan haetaan nimenomaan kilpaponeja tai myös tulevia sellaisia, joten liigaponi voi olla myös nuori, tuleva kilpaponi.

Poniraviliigaan hakevan valmentajan sekä hänen vanhempiensa pitää olla sitoutunut osuuksien (noin 40 kpl á 100 euroa) myyntiin. 

Tutustu näihin:

- Poniraviliigan säännöt 

- Poniraviliiga yhteisomistussopimus

Hae Poniraviliigan valmentajaksi kertomalla itsestäsi ja tavoitteistasi sähköpostitse poniraviyhdistys@gmail.com


Poniraviliigajoukkueet:

• Uudenmaan Poniraviliiga – Mats Havulehto / Kattedals Loke

• Varsinais-Suomen Poniraviliiga – Maret Ehrlund / Smedens Commander