Karin kannu kundeille


Karin Kannu kundeille 2023 – mukana tämän päivän ponikuskit – tulevaisuuden tähdet!

Kari Lähdekorpi kannustaa poikia poniraviurheilun parissa! Karin omat lapset harrastivat poniraviurheilua ahkerasti 2000-luvulla Ruotsissa, joten Karille laji on tuttu. Suomen poniraviyhdistys on erityisen kiitollinen tästä yhteistyöstä.


Tausta :
Suomen poniraviyhdistys on ollut huolissaan  poikien vähäisestä määrästä kilpailijoiden joukossa. Esikuvia on pojille vaikka kuinka, mutta tyttöjen seassa nämä poniraviurheilevat pojat hukkuu. Nyt meillä on pojille oma ohjastajakilpailu, Karin kannu kundeille, ja tällä saadaan nostettua erityisesti poikia esiin heidän poniohjastajauralla.
Luvassa on poikakaartille erityispalkintoja .

 

Säännöt 2023:

Ohjastajalta vaaditaan SPRY:n jäsenyys. Jäsenyys on oltava maksettu 31.5.2023 mennessä, jotta on kilpailussa mukana. Erillistä ilmoittautumista ei vaadita. Ohjastajakilpailun voi vuodesta 2020 alkaen voittaa vain sellainen ohjastaja, joka ei ole aikeisemmin voittanut tätä ohjastajakilpailua. 

Kilpailuaika on 1.6.2023 – 31.8.2023

Pistelaskenta on seuraava:

Ohjastajille lasketaan pisteitä sijoitusten perusteella.Pisteitä lasketaan kaikista ajetuista ponilähdöistä kaikilla poneilla.


1. = 20 pist.
2. = 15 pist.
3. = 10 pist.
Muut sijat = 1 pist.

Jos lähdössä saa varoituksen, saa kyseisestä lähdöstä miinus viisi pistettä (-5 pist.)
Kilpailukiellosta siihen asti kerätyt pisteet nollaantuvat ja uudet pisteet alkavat kerääntyä, kun kilpailukielto on päättynyt. 

Tasapisteissä ratkaisee ensin voittojen määrä, sitten kakkossijojen määrä, jne. Jos kaikki sijoitukset ovat samat, päädytään jaettuun tasatulokseen.  

 

Kilpailun tukija 2023

Juha Vidgren tukee kilpailua vuonna 2023.


Karin kannu -lähtöjä voidaan ajaa myös muulloin vuoden aikana.

Karin kannu osakilpailu-lähtöjä pyritään ajamaan kesän 2023 aikana muutamia . Karin Kannu Finaali-lähtö ajetaan syyskuussa myöhemmin ilmoitetulla paikkakunnalla. Finaalissa voivat kaikki cupiin osallistuneet ohjastajat ajaa.

Suomen Poniraviyhdistys ry:n hallitus voi tehdä muutoksia näihin sääntöihin ja ratkaisee mahdolliset erimielisyydet sääntöjen tulkinnoista.

 

Palkinnot:
Kari Lähdekorpi on lahjoittanut kiertopalkinnon kilpailulle vuonna 2017 ja se on voittajalla aina seuraavaan palkintojen jakoon saakka. Lisäksi muita palkintoja.


Palkitut:

2017 Elmeri Pussi 
2018  Elmeri Pussi
2019  Elmeri Pussi
2020 Väinö-Kalle Korhonen
2021 Jerry Rauos
2022 Tommi Herttua